Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Чуждестранният бизнес призова партиите и лидерите към диалог, конструктивност и поставяне на ясни цели

Политика

Чуждестранният бизнес призова партиите и лидерите към диалог, конструктивност и поставяне на ясни цели

Чуждестранният бизнес призова партиите и лидерите към диалог, конструктивност и поставяне на ясни цели - Tribune.bg
Снимка:

Организации на чуждестранния бизнес в България призовават в съвместна позиция политическите партии и лидери към диалог, конструктивност и поставяне на ясни цели при формирането на правителство. Бизнесът очаква стабилност и предвидимост, а това може да бъде постигнато само чрез общи усилия и компромис.

Това се казва в съвместна позиция на Американската търговска камара в България, Белгия-България-Люксембург Бизнес клуб, Българо-испанската търговска камара, Българо-швейцарска търговска камара, Германо-българска индустриално-търговска камара, Конфиндустриа България и Френско-българската търговско-индустриална камара. Отвореното писмо, адресирано до народните представители и политическите лидери, предаде БТА.

Чуждестранният бизнес отправя призив към политиците за консенсус по водещи за развитието на България теми. Сред тях са гарантиране на независимостта на съдебната система, намаляване на корупцията, повишаване на прозрачността и ефективността в управлението на държавата, защитата на основните права и свободи на всеки гражданин, извеждане като приоритет сигурността и благосъстоянието на всички социални групи.

В областта на икономическо развитие и социалната справедливост чуждестранният бизнес в България акцентира върху необходимостта от създаване на устойчива икономика, базирана на наука, иновации, която да осигурява стабилност и просперитет и която е още по-добре интегрирана в трансатлантическата икономика и конкурентоспособна на глобалния пазар, полагане на целенасочени усилия за присъединяване на България към Еврозоната през 2025-та година, както и пълно присъединяване към Шенгенското пространство.

Социалната справедливост и равните възможности за всички граждани трябва да бъдат основни цели на всяка политика, изтъкват в позицията си организациите.

България е част от Европейския съюз и НАТО – организации, които отстояват принципите на демокрацията, върховенството на закона и човешките права.

В този контекст, бъдещето на страната ни е неразривно свързано с тези ценности и нашата постоянна ангажираност към тях, посочват още чуждестранните делови среди, работещи в България.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати